3 największe mity o żywności ekologicznej

Zebrałem dla Was najczęściej powtarzane mity na temat żywności ekologicznej z jakimi się spotkałem pracując w sklepie. Zapraszam do sprawdzenia mojego materiału. 📌 📌 📌 Masz problem z dostarczeniem odpowiedniej ilości białka w diecie? Pobierz darmowy ebook z listą produktów wysokobiałkowych 📖 📖 📖 ➡ http://bit.ly/pobierz-ebook-produkty-wysokobialkowe Jedzenie to najważniejszy posiłek dnia! Mój sklep ze zd .
- Może jest miej smaczna dlatego że nie dodaje się substancji smakowaych jak i tyxh zwiekszajqcych apetyt jak w przypadku chipsów
- 272 [ Przykazanie jedenaste ]
Będę dbał o ziemię
w całej rozciągłości,
jak o mój ogródek,
który wokół domu gości.
- Jak odróżniłbyś kasze jaglaną lub pestki dyni , zwykłe od EKO, po smaku ? Co jeśli dam tylko 1 próbkę, to powiesz też o pochodzeniu ?
- tak, proszę zrób filmik o zdrowej żywności od podstaw. o czym mówią certyfikaty, jak nie dać sie oszukać, jakie mieć argumenty dla tych, którzy nas atakują mitami np tym mitem , że żywność bio to czyste kłamstwo i nic naturalnego już bez pestycydów nie wyrośnie . Czekam na dłuższy materiał
- Nagraj jak tanio a dobrze zjesc
- Kiedy pojawi się filmik o rozpadzie jedzenia ekologicznego i tego potraktowanego chemią?
- nie zanudzasz, możesz spokojnie robić dłuższe filmiki :)
- o trzecim micie, czyli czym się różni żywność ekologiczna od konwencjonalnej, nic się właściwie nie dowiedziałam:) chciałabym wiedzieć skąd wiecie, skąd macie pewność, że ten olej, te pestki itd, które sprowadzane są z dalekich krajów to nie jest ściema i czy te certyfikaty są rzeczywiście coś warte. Bo lokalnych rolników jeszcze jako tako można sprawdzać.
- Jasne, inwestowac w jedzenie ekologiczne, a oszczedzac na ubraniach i kopowac tanie wybielane chemia albo farbowane niewiadomo czym w chinach. Super pomysl. Not.
- Gdy się już wejdzie na drogę zdrowego żywienia, nie da się z niej już zejść:) po prostu czuje się tą różnicę w jakości - smak, zapach. Myślę, że ludzie którzy tego nie dostrzegają swoimi naturalnymi zmysłami, mają je zwyczajnie zaburzone nadmiarem chemii w jedzeniu, toksyn, leków...a gdy się człowiek z tego pooczyszcza wtedy po prostu zaczyna czuć smak:) i niesmak:)
Mnie się to zdarzyło jakiś czas temu i myślę, że największy wpływ miało na to całkowite wyeliminowanie ze swojego menu "produktów pochodzenia zwierzęcego".
Pozdrawiam Cię serdecznie:)
Wszystkiego Dobrego:)
- Ja kupuje TYLKO BIO 99,9% i roznice czuje :)